Indiase rijsttafel

Saravanaa Bhavan

‘s Werelds beste vegetarische Indiase restaurant: Saravanaa Bhavan. Dit Zuid-Indiase restaurant is een begrip bij liefhebbers van Indiaas – vegetarisch eten. De keten zit over de hele wereld en er komen nog steeds nieuwe restaurants bij.

Ik at bij het filliaal in Amsterdam, maar er zit er sinds kort ook een in Den Haag.
De inrichting van het restaurant is niet per se gezellig, maar er is wel veel plaats voor grote groepen maar ook als je met z’n tweeën bent, kun je best leuk zitten. wij zaten naast de keuken en zagen daar voortdurend indrukwekkende gerechten uitkomen: broden vol lucht en grote rollen (waarvan we niet weten wat het was). Het restaurant zal vol met Indiase zakenmannen, families en stellen en een enkele toerist. Dat Indiërs hier zelf eten zegt denk ik genoeg over de kwaliteit van het eten.

Sambar VedaDe menukaart is erg indrukwekkend, het is best lastig als je niet weet wat het is wat je moet kiezen, maar omdat alles vegetarisch is, kun je niet veel fout doen.
Wij kozen met z’n tweeeën voor de Sambar Vada, de Tomato Uthappam en het Saravanaa Special Rice Menu en dronken er mango lassi’s bij.

Sambar Vada zijn een soort deegballen in een saus met linzen met koriander en ui, een beetje pittig maar wel lekker. Uthappam is een soort hartige pannenkoek. De sausjes die we er bij kregen waren voor mij wat te pittig. Ik vond het rijst menu het leukst en het lekkerst omdat je veel verschillende smaken kunt proeven door de verschillende curries die er bij zitten.

Een leuke ervaring als je lekker Indiaas wilt eten, maar niet sjiek uiteten wilt.
Stadshouderskade 123-124, Amsterdam en sinds kort ook in Den Haag: Noordeinde 123.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s