Foto uit kookboek Sicilië van blauwe regen en citroenen

Siciliaans koken

Na mijn reis naar Italië en al het heerlijke eten daar, wilde ik graag meer leren over Italiaans koken. Van vriendin Tonke kreeg ik het boek Sicilië voor mijn verjaardag, een zeer welkom cadeau!

Het boek is geschreven door Giancarlo en Katie Caldesi, eigenaren van de Caldesi -keten in Groot Brittanië. Ze geven al zestien les in Italiaans koken en schreven negen kookboeken. Het boek is speels geïllustreerd door Johanna Noack, maar wat vooral opvalt zijn de prachtige foto’s van Helen Cathcart. Vooral de scènefoto’s doen me denken aan de steden die ik bezocht heb, en ik zet het boek graag open om naar de mooie foto’s te kijken!

Het boek begint met een inleiding over de geschiedenis en de (eet)cultuur van Sicilië. In de 4000 jaar dat het eiland bewoond is geweest, waren er veel invasies. Daarom heeft de cultuur Griekse, Romeinse, Arabische, Normandische, Spaanse én Italiaanse invloeden; en dat proef je!

Het boek is ingedeeld in verschillende gangen, van antipasti, naar salades en dolci & cocktails. Voor Palermo is een apart hoofdstuk ingericht, omdat die stad bekend staat om haar streetfood, als arancine en sandwiches. Bij de Antipasti en in het hoofdstuk Groenten & Salades staan een aantal heerlijke groente gerechten, waaronder mijn favoriet Parmigiana di Melanzane en een frisse sinaasappel-venkelsalade.
In het volgende hoofdstuk komen de verschillende culturen goed naar voren, er zijn zowel gerechten met pasta, als met rijst en couscous; iets wat je in de rest van Italië niet echt ziet. Ik kijk er naar uit de visgerechten en desserts te gaan maken.

Stay tuned voor recepten en foto’s van gerechten uit dit mooie boek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s