Foto van hand die pita in hummus doopt

Israëlisch eten in Amsterdam

Restaurant Neni 

Vorig jaar maakte ik met collega’s een prachtige reis door Israël. Omdat het een jaar geleden was, hielden we een reünie bij Neni, een nieuw Israëlisch restaurant in Amsterdan. Het restaurantconcept is opgezet door de familie Molcho en is onder andere ook te vinden in Tel Aviv, Berlijn en Parijs.
Het restaurant in Amsterdam is gebouwd in de oude Citroën-garage naast het Olympisch Stadion in Oud-Zuid. Naast het restaurant, is er ook een deli voor de lunch en een bar. Het is een groot pand dat prachtig is ingedeeld. Overal staan en hangen planten en het heeft een beetje de sfeer van een club. Een gastvrouw verwelkomt je bij binnenkomst, neemt je jas aan en brengt je naar de bar om je even later naar je tafel te begeleiden.

Voorgerechten bij NeniHet restaurant is in een grote open ruimte, maar doordat de keuken in het midden is gebouwd, is deze wel verdeeld in twee delen. Er zijn heel veel tafels en het zat op deze donderdagavond helemaal vol. 

Wij zaten aan een ronde tafel en begonnen met een selectie van voorgerechten: hummus met pita’s, geroosterde aubergine, popcorn-falafel, gegrilde bloemkool en zoete aardappel. De smaken waren heerlijk maar de porties wat aan de kleine kant om met zes personen te delen dus we bestelden in elk geval nog pita’s bij.
We dronken er de Pinot Grigio bij, die prima smaakte. 

Na de voorgerechten besloten we vier hoofderechten en een salade te bestellen om te delen: de groene salade met makreel, de Jerusalem plate, de garnalen en de gecarameliseerde aubergine. Wederom weer lekkere smaken, maar minder bijzonder dan de voorgerechten. Als dessert bestelden we de Knafeh (omdat we die in Jeruzalem ook zo lekker gegeten hadden) en de Halva, gemaakt van sesam.

Conclusie van de avond: het eten is heerlijk, maar de porties wat aan de kleine kant. Er zijn andere Israëlische restaurants (waarover later meer) waar je voor minder geld, net zo lekker kan eten. In dit geval betaal je ook voor de luxere sfeer en de hippe inrichting. Het restaurant zat op deze donderdagavond gezellig vol. Dat het zo vol was (of dat het nog zo nieuw is) was ook de reden dat de bediening niet vlekkeloos verliep. Hopelijk lossen die dingen zich de komende tijd nog op, dan is het een leuke plek voor een avond uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s