Foto van bakkerij met tulpen

Hotspot: Ugga Urban Bakery

Toen ik vandaag zocht naar een leuke plek om te lunchen, stuitte ik op Ugga: een Israëlische bakkerij middenin de Pijp. De bakkerij is al bijna anderhalf jaar open, maar was me niet eerder opgevallen. En dat is zonde, want het is een hele leuke plek!

De zaak is van de Israëlische Adva Rachamim. Ze staat elke dag om zes uur op om alles te bakken: broden, cakes, koekjes. Naast de bakkerij runt ze namelijk ook een cateringbedrijg. Ugga is Hebreeuws voor cake en de toonbank staat dan ook vol met babkas. Deze zoete, rijke cake doet een beetje denken aan Fries Suikerbrood en is gevuld met vanalles: kaneel, chocola, maanzaad, halva, etc. Uit ervaring kan ik zeggen dat zowel de babka met kaneel als die met witte chocolade, framboos en pistache overheerlijk zijn!

Wij kwamen later op de dag aan, waardoor sommige dingen al op waren, maar we proefden naast de babka’s twee lekkere foccacia’s en dronken er goede koffie bij. Ik ga zeker nog eens terug om meer te proeven!

We hadden geluk, op vrijdag bakt Adva verse Challahs. Deze broden worden traditioneel op Sjabbat gegeten door joden, maar zijn ook gewoon lekker met een stukje kaas.
Foto van Challah broodUgga zit aan de Gerard Doustraat 103 A in Amsterdam. Echt een aanrader, zeker op vrijdag. Shabbat Shalom!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s